Wat stimuleert het hele kinderbrein: 2-daagse cursus

Datum: najaar 2020
Doelgroep: kindertherapeuten/ kindercoaches /leerkrachten / opvoeders / ouders


Kinderen kunnen al op zeer jonge leeftijd leren hun emoties te herkennen en hiermee om te gaan. Dit doen ze door in hun hersenen fysieke verbindingen te maken. Hoe meer verbindingen het brein heeft gemaakt, hoe weerbaarder het kind zal zijn. Het is meer in balans en zal bij tegenslag sneller terugveren.

In deze tweedaagse cursus leer je als kindertherapeut of ouder om het brein van het kind te prikkelen zodat het meer verbindingen aanlegt. Hiermee maak je kinderen weerbaarder en leer je ze om te gaan met teleurstellingen, conflicten en verdriet.

De cursus geeft praktische handvatten hoe je het kind kunt helpen. Het leert je niet alleen hoe je de kinderen kunt begeleiden, je leert ook veel over jezelf. Want wist je dat het brein niet stopt met het maken van verbindingen wanneer we volwassen zijn?  Ook jij kunt na tegenslag sneller in balans zijn wanneer je weet hoe je jouw brein kunt stimuleren meer verbindingen te maken.

In twee zaterdagen leer je hoe verbindingen in het brein werken, te herkennen wat ze met het kind (en met jou) doen en hoe je deze verbindingen kunt versterken. Daarmee bereik je meerdere doelen: je begrijpt het kind beter, je kunt het kind beter helpen ontwikkelen, je integreert dit duurzaam in het brein en je zorgt daarmee voor een fijne relatie.

Tijden: 2 zaterdagen 24 oktober en 7 november van 9:30 tot 17:30 uur
 
Locatie: Groningen
 
Kosten: De kosten voor deze totale cursus (inclusief lunch) is, bij voldoende deelnemers, € 200,- 

Schrijf je in via Erik: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

test

testtesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttesttest